5 gode råd til at forbedre dit CV

5 gode råd til at forbedre dit CV

Som studerende, har de fleste været inde og lure på jobmarkedet, for at se hvad der forventes når man engang blev færdig med studiet. Sikke mange krav. Du skal både være højtuddannet, og helst med erfaring siden du smed sutten. Det virker helt uoverskueligt. Men tvivl ej, der er mange måde at kunne opgradere sit CV, næsten helt uden økonomiske omkostninger. Det kræver blot lysten til at lære.

Personligt er min uddannelse en lidt anden retning, end det som jeg egentlig går og drømmer om, derfor prøver jeg på at forme min karriere-rygsæk på egen hånd. Hvis interesse, lyst og tid er der – så er der altså mange gode muligheder.

1. Er du medlem af en fagforening?

Som studerende er det ofte gratis at være medlem af en fagforening. Det er bestemt ikke en dum ting, da mange fagforeninger arrangerer kursus og møder, helt gratis. Går du med lederambitioner i maven? Eller måske vil du styrke dine kompetencer inden for konflikthåndtering. Der er sikkert flere gode muligheder for at starte på et kursus hos din fagforening, og ofte er det slet ikke noget man har fået undersøgt.

2. Google Certifikat i Digital Markedsføring

Mangler du en grundlæggende og bred forståelse inden for digital markedsføring, så har Google det rette værktøj til at hjælpe dig på vej.
Det er et online-forløb med videoer af ca. 5 min. længde og tests. Her er der mulighed for at lære om, hvorledes du får en god start på nettet med din virksomhed/hjemmeside/blog/e-handel. Du slutter af med en prøve i hele ‘pensum’, og hvis du består modtager du et Google Certifikat.
Det er lidt tidskrævende på computeren, men jeg synes det var meget spændende og det var let-forståeligt. Efterfølgende har man lyst til at prøve dét af, som man har lært undervejs.

3. Frivilligt arbejde

Det er spændende, givende, sejt og overskudsagtigt. Inden for nogle arbejdsområder, gavner det HELT VILDT at have beskæftiget sig med frivilligt arbejde tidligere, og der er mange muligheder.

4. Lær nye sprog (ihvertfald det grundlæggende)

Det er faktisk muligt at lære nye sprog, helt på egen hånd. Du kan selvfølgelig også købe dig til det, og det er måske en nødvendighed på nogle områder. Jeg er dog overbevist om, at det aldrig er negativt at have grundlæggende færdigheder inden for andre sprog end dansk og engelsk.
Hvis du har en drømmejob-virksomhed i tankerne, som du ved har et stort marked i f.eks. Italien. Så find alt hvad du kan på nettet (ja, det er muligt), lydbøger, tests, tekster, opgaver osv. som kan lære dig de grundlæggende færdigheder, inden for italiensk. Glem ikke biblioteket.

5. Opbyg dine kompetencer

Virksomheder bruger forskellige værktøjer til billedebehandling, der findes 1000 mailprogrammer, for slet ikke at snakke om måden man opbygger et website på.
Alt efter hvilken branche du vil arbejde i, så gør dig den tjeneste at udvikle dine kompetencer så langt du selv kan. Til jobsamtalen er det altså lækkert (og en fordel) at, kunne svare at man har kendskab til det adspurgte program.
– Opret en hjemmeside, og forsøg dig med SEO.
– Leg med Photoshop (eller andre billedprogrammer), så du har styr på de grundlæggende principper inden for området. F.eks. fritlægning af billeder, som stort set alle webshops benytter sig af.
– Gør dig bekendt med mailprogrammer, f.eks. MailChimp, som mange virksomheder bruger.
– Du har helt sikkert styr på pakken, hvis ikke, så få det! OFFICE-pakken!
– Lær dig selv det grundlæggende inden for HTML.
– Find selv andre ting, som passer ind i din branche.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *