Rejseguide: Gran Canaria

Rejseguide: Gran Canaria

Jeg vil nu komme med mit forsøg på en lille Gran Canaria guide, baseret på mine egne oplevelser. Så hvis du overvejer en tur til Gran Canaria, så synes jeg bestemt du skal læse med.

Jeg elsker personligt selv Gran Canaria for maden, det klare havvand og atmosfæren.

Hvor skal vi bo?

Det er altid en udfordring at finde det sted man vil bo, og der er mange ting som kan spille ind. Skal det være hotel eller lejlighed, med eller uden pool, og skal der være gå-afstand til stranden og så er prisen jo væsentlig?

På Gran Canaria ligger mange hoteller oppe i bjergene, så turen ned til stranden er ikke altid lige klaret på 3 minutter. Det skal man lige være opmærksom på.

Jeg har boet på hotel 2 gange på Gran Canaria, og de var egentlig ikke placeret ret langt væk fra hinanden på øen.

Gloria Palace Royal Hotel & Spa

På dette hotel manglede der absolut ingenting, og jeg har ikke én eneste ting at sætte en finger på, hverken mht. beliggenhed og faciliteter på hotellet. Vi havde All Inclusive, og maden var til UG. Det var også lidt pricey, efter min mening. Men i min optik behøver charter-ferie ikke være dyrt, når det kan gøres billigt.

Når man bestiller All Inclusive, føler man sig typisk lidt bundet af hotellet, og man kommer desværre ikke så ofte ud og oplever øens restauranter.

Hotel THe Puerto de Mogán

Puerto de Mogán bliver kaldt ‘lille Venedig’. Her er så smukt. Centralt i havnebyen ligger hotellet THe Puerto de Mogán, hvor der er gå-afstand til alt. Der er virkelig rent og pænt, og vi var så heldige at få et værelse med terrasse ud til pool-området. Fra pool-området var det endda muligt at kigge ud over stranden.

Vi havde pension med morgenmad og aftensmad, så vi spiste typisk vores frokost ude i byen.

Jeg vil anbefale, at tage en google-søgning på områderne, på Gran Canaria og selvfølgelig vurdere hvilke behov man har.
Områderne omkring de populære strande, ligner jo hinanden. Her er mennesker, solsenge, restauranter og butikker langs stranden. Puerto de Mogán har også dette, men skiller sig dog ud, da det smukke i havnebyen er blevet bevaret. Så hvis man er til lidt atmosfære, vil jeg klart anbefale Puerto de Mogán.

hvad skal vi spise?

Maden på Gran Canaria fejler ingenting, og der er mulighed for at spise masser af fisk, hvis man er til det.


Man kommer dog ikke uden om, at man skal spise Paella når man besøger øen.  Den fås i flere varianter, både med og uden fisk. Den skal typisk bestilles til 2 personer, og der forekommer lidt ventetid. Men jeg eeelsker Paella, så det er bestemt det værd. Til jer som ikke ved hvad Paella er, er det en risret som typisk indeholder fisk, skaldyr og kylling.

Mange af restauranterne langs vandet har det samme på menukortet, og hvad der også er fælles, er deres gode service. Hvis man har mod på det, kan man bevæge sig lidt ind i gaderne og udforske. Så falder priserne typisk, men det gør kvaliteten bestemt ikke.

hvad skal vi opleve?

Marked

Hver fredag afholdes der marked i Puerto de Mogán. Det vrimler med mennesker, liv og boder. Det er rigtig hyggeligt, også selvom man måske ikke kommer hjem med poserne fyldte. Her er frugt og grønt, ost, souvenir, tøj, madboder og meget andet. Der bliver virkelig gjort noget ud af det, og jeg synes bestemt det er et besøg værd.

Turist-attraktioner

Som alle andre steder i verden med turister, er der masser af turist-attraktioner. Penge, penge, penge. Men selvom det hele handler om penge, så er en tur i vandland, zoo eller på vandscooter altså sjovt. Der er et hav af vandsport muligheder på Gran Canaria, specielt i nærheden af Puerto Rico og stranden Playa de Amadores.

Playa de Amadores

Hele vejen fra Playa de Amadores til Puerto Rico, er det muligt at gå langs vandet og bjergene (som på ovenstående billede). Det er en smuk rute, hvor man ikke kan andet end at blive helt betaget over det klare vand. På hele ruten gemmer der sig KÆMPE store firben (eller hvad det er) i bjergene, og de er altså lidt sjove.

Playa de Amadores er nok den mest populære strand på Gran Canaria. Her er vandet klart og turkisblå, og sandet er fint. Der er helt sikkert også mange mennesker, men det pulserende liv har også sin charme. Jeg synes bestemt det er gåturen værd. Man kan evt. slutte af med at kigge på de pæne skibe/både som er i Puerto Rico.

Minigolf

Som en lille afveksling, er der en rigtig fin minigolf bane ved stranden Playa de Amadores (Puerto Rico). Det er hårdt at spille minigolf i varmen, men så er der mulighed for at nyde en meget kold cola bagefter i skyggen. Stedet hedder Minigolf Las Caracolas.

Transport

Tag for guds skyld bådbus en dag, hvis du har tid. Det er så hyggeligt og kaptajnen på turen er som regel virkelig morsom. Undervejs bliver der fodret fisk, og det er muligt at komme nedenunder og se de millioner af fisk som kommer forbi.

Disse bådbusser går regelmæssigt, og stopper nærmest i hver by. Det er helt sikkert muligt at finde en brochure et sted, hvor alle tider og stoppesteder står. Det er altså bare meget mere hyggeligt, end at sidde i en taxa.

hvad med vejret?

Vejret på Gran Canaria er en sjov størrelse. Det er virkelig varmt midt på dagen, men om morgenen kan man nå at tvivle mange gange. Det kan starte overskyet, endda med lidt småregn, og så vender det 180*. Til aften bliver det igen lidt køligt, og det kan blive nødvendigt at sidde med en trøje på.

MEN.. det fede ved Gran Canaria er, at du kan besøge øen hele året. Der er altid solskin. Da vi i sommerperioden var afsted, var det ikke højsæson som alle andre steder i Europa, og i Puerto de Mogán var nogle få restauranter lukkede. Det gjorde dog ikke spor, der var meget at vælge imellem alligevel.

Videoen er fra en aften, hvor vi kan sidde på hotellet i Puerto de Mogan, og opleve deres måde at holde Sankt Hans på. Der er kæmpe bål, og de gav den ekstremt gas med fyrværkeri. Ved midnat er det en tradition at alle går ud i vandet. De ansatte på hotellet er meget søde til at fortælle om deres traditioner denne aften.

 

Jeg håber du kunne bruge min lille guide til Gran Canaria. Pøj Pøj med ferie-planlægningen 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *