Opskrift: Koteletter i fad, sund grøntsagsudgave

Opskrift: Koteletter i fad, sund grøntsagsudgave

Vi kender alle koteletter i fad. Godt med fed fløde, nam nam. Men den kan altså godt laves sundere. Tilsæt en masse dejlige grøntsager og lad dem mætte, istedet for den fede fløde.

Koteletter i fad i en sund grøntsagsudgave

Antal personer: 2-3

  • 3 gode koteletter
  • Grove ris (evt. blomkålsris)
  • 1/2 broccoli
  • 200 g champignon
  • 1 peberfrugt
  • 2 porrer
  • 3 løg
  • 500 ml madlavningsfløde (den fedtfattige), jeg brugte 4% (Der kan også bruges mælk og lidt meljævner)
  • Bacontern
  • 1 grøntsagsboullion
  • Salt og peber
  • Olivenolie

Tilberedning

  • Tænd ovnen på varmluft, 200 grader.
  • Sæt en gryde over med vand, til risene
  • Steg koteletterne let på en pande med lidt olivenolie, i få minutter. De skal ikke være færdigstegte. Husk at krydre med salt og peber.
  • Når vandet koger, put da risene i gryden og følg vejledningen på pakken. Typisk 15-25 min.
  • Når koteletterne er let stegt, læg dem da i et lille ildfast fad.
  • Skær alle grøntsagerne groft ud, og brug samme pande som til koteletterne. Tilføj gerne lidt olivenolie.
  • Put grøntsagerne i panden, og lad det stege lidt på høj varme i 5 minutter. Husk at holde øje og røre rundt.
  • Tilsæt madlavningsfløden, og lad det små simre i 5 minutter.
  • Smag til med salt, peber og grøntsagsboullion.
  • Hæld alt fra panden over koteletterne i det ildfaste fad.
  • Sæt i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Steg bacon tern, til at drysse på den færdige ret.
  • Tag risene af og lad dem dryppe af, indtil retten er færdig.


1 thought on “Opskrift: Koteletter i fad, sund grøntsagsudgave”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *