Opskrift: Frikadeller med tzatziki og kålsalat

Opskrift: Frikadeller med tzatziki og kålsalat

Så blev det tid til endnu en opskrift, og denne gang er det nemme frikadeller, med velsmagende tzatziki og en meget simpel kålsalat.

Det gode ved tzatziki er at den kan være velsmagende, uden at være fyldt med kalorier. Derfor bruger jeg den ofte, istedet for anden dressing eller sovs.

Frikadeller med tzatziki og kålsalat

Antal personer: ca. 3

  • 500 g hakket svinekød
  • 3 spsk mel
  • 1 æg
  • 1 stort løg
  • 1 dl mælk
  • 1 agurk
  • 250 g græsk yoghurt
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1-2 spsk god olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • Hakket grønkål
  • Rå hvidkål
  • Rå rødkål
  • Salt og peber

Tilberedning

Frikadeller

  • Hak løg (alt efter smag og behag, jeg kan godt lide at de ikke nødvendigvis hakkes helt fint.)
  • Rør det i svinekødet, sammen med æg, mel, mælk, salt og peber. (ca. 2 tsk salt og 1 tsk peber)
  • Form frikadellerne og steg på panden i fedtstof.

Tzatziki

  • Riv agurken på et rivejern, og her ofrer vi et rent viskestykke (kan vaskes ren igen), som suger al væden fra agurken. Du kan også presse imod en si, alt efter temperament og tidspres 😉
  • Hæld agurken i en skål, og bland med yoghurten, olivenolien, citron, hvidløg, salt og peber.
  • Lad den køle af i køleskabet
  • OBS: Du kan med fordel lave den dagen før den skal spises. Her får hvidløgene lov til at trække længere, så vurdér selv om du måske skal nøjes med 1 fed, istedet for 2. Smag til igen dagen efter, hvor tzatzikien skal spises.

Kålsalat

  • Vælg selv mængden efter behov. Jeg spiser lidt mere kål, og lidt mindre tzatziki.
  • Skær rødkål og hvidkål ud i strimler, og bland med grønkål
  • Brug evt. appelsinstykker og/eller granatæblekerner, for at gøre den lidt mere spændende. Jeg synes dog at tzatzikien løfter den simple kålsalat.


4 thoughts on “Opskrift: Frikadeller med tzatziki og kålsalat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *