Opskrift: Fyldte peberfrugter med hakket oksekød

Opskrift: Fyldte peberfrugter med hakket oksekød

Der findes 100 varianter af fyldte peberfrugter, men jeg deler min favorit med oksekød her. Det er let og lækkert, og så er det tilmed sundt og uden det store antal kalorier. Win, win, win.

Fyldte peberfrugter med oksekød

Antal personer: ca. 2-3

Fyldte peberfrugter

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 dl hytteost
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 4 store snack-peberfrugter

Tzatziki

  • 1 agurk
  • 250 g græsk yoghurt
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1-2 spsk god olivenolie
  • 2 spsk citronsaft

TILBEREDNING

Fyldte peberfrugter

  • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
  • Hak løg og hvidløg, kom det på panden med oksekødet i lidt fedtstof (god olivenolie)
  • Når kødet er færdigstegt, put hytteosten i kødet.
  • Smag til med salt og peber.
  • Skær ‘en side’ af peberfrugten, så den tager form som en skål.
  • Put oksekødet i peberfrugten.
  • Giv de fyldte peberfrugter lidt tid i ovnen, til selve peberfrugten er ‘blødt’ lidt op. Ca. 15 minutter.

Tzatziki

  • Riv agurken på et rivejern, og her ofrer vi et rent viskestykke (kan vaskes ren igen), som suger al væden fra agurken. Du kan også presse imod en si, alt efter temperament og tidspres 😉
  • Hæld agurken i en skål, og bland med yoghurten, olivenolien, citron, hvidløg, salt og peber.
  • Lad den køle af i køleskabet
  • OBS: Du kan med fordel lave den dagen før den skal spises. Her får hvidløgene lov til at trække længere, så vurdér selv om du måske skal nøjes med 1 fed, istedet for 2. Smag til igen dagen efter, hvor tzatzikien skal spises.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *