Opskrift: Hakkebøf med bønnefritter

Opskrift: Hakkebøf med bønnefritter

Haha jeg elsker at hakkebøfferne næsten ser sorte ud på billedet. Det mindes jeg nu ikke at de blev 😉

Jeg deler denne gang endnu en let opskrift, hvor ovnen nærmest klarer det hele, nemlig: Hakkebøf med bønnefritter. Bønnefritter er et alternativ til pommes frites. Nu har jeg efterhånden forsøgt med søde kartofler, rodfrugter og denne gang bønner, som skal forsøge at erstatte pommes frites. Intet er lige så godt, men det er nu gode alternative, og langt mere kalorielette.

HAKKEBØF MED BØNNEFRITTER OG TOMAT/FETA-SALAT

Antal personer: 2

  • 500 g hakket oksekød
  • 300 g frosne bønner
  • Hvidløgssmør/persillesmør/olivenolie
  • Salt og peber
  • 10-15 cherry tomater
  • Feta
  • Oliven

TILBEREDNING

Hakkebøf i ovn

  • Form 4 bøffer ud af oksekødet, og krydres med salt og peber
  • I ovnen på varmluft ved 200 grader, i ca. 15-20 minutter.

Bønnefritter

  • Smelt hvidløgssmøret/persillesmøret i en gryde (eller brug istedet olivenolie)
  • Put de frosne bønner i en skål, og hæld den smeltede smør eller olivenolie ud over bønnerne. Det vil sætte sig lidt i klumper på bønnerne, fordi de er frosne.
  • Fordel bønnerne på en en rist med bagepapir og drys med salt.
  • Ind i ovnen på varmluft, ved 200 grader i ca 30 minutter. (alt efter hvad man er til)

Tomat/feta-salat

  • Del tomaterne i 4, skær fetablokken ud i tern og halvér oliven.
  • Bland alle delene i en skål.


3 thoughts on “Opskrift: Hakkebøf med bønnefritter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *