Opskrift: Kalorielet tunsalat med hvidvin- og hvidløgsstegte rejer

Opskrift: Kalorielet tunsalat med hvidvin- og hvidløgsstegte rejer

Tunsalat kan laves på mange måder, men forleden fik jeg lyst til en meget simpel udgave, og så give den fuld skrue med lækre rejer til. Jeg spiste det som mellemmåltid. Hvis det skal nydes som et af dagens hovedmåltider, vil jeg anbefale at skrue op for fibrene og spise et stykke ristet rugbrød til. Eller brug det som forret, da portionen her ikke mætter i lang tid. Trods det store indhold af proteiner.

Kalorielet tunsalat med hvidvin- og hvidløgsstegte rejer

Antal personer: 1

  • 100 g frosne rejer
  • Hakket frisk grønkål
  • 1/2 rødløg
  • 1 dl. hvidvin (brug en tør hvidvin, for færre kalorier)
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 dl. græsk yoghurt med lav fedtprocent.
  • 1 dåse tun i vand
  • 1 tsk. olivenolie
  • 2 tsk. citronsaft
  • Evt. et ristet stykke brød til
  • Evt. kogt æg, peberfrugt og/eller majs, hvis man er til det i sin tunsalat, eller for at give den lidt mere gods. (Se evt. her)

Tilberedning

  • Svits hvidløg og rejer på panden i en god olivenolie
  • Put hvidvin på panden, og lad det koge lidt ind, så rejerne får god smag.
  • Dræn tun for vand, og fordel det i en skål
  • Tilsæt græsk yoghurt, og finthakket rødløg
  • Smag til med salt og peber, og citronsaft.
  • Lav en bund af frisk grønkål, og læg en godt portion tunsalat ovenpå, og drys rejerne på.

Velbekomme 🙂

 

Se også opskriften på en anden tunsalat her.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *