Opskrift: Proteinrige og glutenfrie kyllingefrikadeller, helt uden mel, æg og mælk.

Opskrift: Proteinrige og glutenfrie kyllingefrikadeller, helt uden mel, æg og mælk.

Vægttab og sart mave sætter sine begrænsninger når man laver mad. Jeg prøver at holde min mad stort set glutenfri, ikke fordi jeg er intolerant, men fordi jeg synes det virker godt for min krop. Jeg har ofte svært ved at blive mæt uden brød og pasta, men det kommer med tiden. Derfor spiser jeg istedet mange grøntsager, og bruger dem på mange skøre måder i min mad. Idag gik det udover aftenens kyllingefrikadeller, som blev fyldt godt med gulerødder, persille og løg. Udover at være glutenfrie, indeholder de ikke laktose. De er godt nok blevet stegt i smør, men man kan istedet stege i olie.

Ingredienser

  • 800 g kyllingefars
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 3 gulerødder
  • 1 håndfold persille
  • Evt. mælk (laktosefri), hvis man synes farsen bliver for fast.
  • Salt og peber
  • Smør/olie

Kyllingefrikadeller

Fremgangsmåde

  1. Hak persille og løg, og riv gulerødderne fint. Pres hvidløg.
  2. Bland alle ingredienserne ned i farsen, sammen med salt og peber. Bland det godt.
  3. Form frikadellerne/farsen med en ske. Hvis farsen er for fast/tør, kan man putte lidt mælk i farsen.
  4. Steg frikadellerne på en godt varm pande, med enten olie eller smør.

Kyllingefrikadeller KyllingefrikadellerHer serveret med en grøn salat og tzatziki. Tzatzikien er lavet på græsk yoghurt 2%, og er ret kalorielet. Du kan se opskriften på tzatziki her, og en anden opskrift på kyllingefrikadeller.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *